Napbor Napbor

St. Andrea

V centru filozofie egerského vinařství St. Andrea stojí terroir. Cílem vinařství je vyrábět originální a unikátní vína, která co nejvíce využívají a zobrazují potenciál a vlastnosti dané lokality díky použití klasických
St. Andrea

Více o vinařství

Napbor

Čerstvé ovoce a bílé květy. Dlouhé víno mnoha chutí.

Bílé víno vinařství St. Andrea, ve kterém se znaky dané ročníkem snaží sjednotit do harmonické rovnováhy. Základní myšlenkou je tradice, podle které vína pocházející z této oblasti vznikají snoubením více odrůd.
I když se každým rokem mění podíly a mohou se měnit i jednotlivé použité odrůdy, cíl zůstává nezměněný: zkomponovat víno s bohatou chutí v „egerském“ stylu tak, aby jeho pití byl pokaždé zážitek.

Kupáž Egri Csillag je sestavena podle pravidel alespoň ze čtyř odrůd. Minimálně polovinu musí tvořit odrůdy tradiční pro Karpatskou kotlinu, jako Olaszrizling (Ryzlink vlašský), Hárslevelű (Lipovina), Leányka, Királyleányka, Zengő a Zenit.

Více o Egri Csillag na našem blogu.

220 Kč

182 Kč bez DPH

  • Rozbor

    alkohol: 12,5 %, kyseliny: 5,7 g/l, extrakty 20,6 g/l
  • Ročník

    2015
  • Odrůda

    Ryzlink vlašský (Olaszrizling), Lipovina (Hárselevelű), Sauvignon Blanc, Leányka, Chardonnay, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Viognier
  • Výroba

    Fermentace a zrání v nerezových tancích.
  • Viniční trať

    Různé, převažně s hnědou lesní půdou na tufě (zkamenělý popel) vulkanického riolitu.