Áldás Bikavér Áldás Bikavér

St. Andrea

V centru filozofie egerského vinařství St. Andrea stojí terroir. Cílem vinařství je vyrábět originální a unikátní vína, která co nejvíce využívají a zobrazují potenciál a vlastnosti dané lokality díky použití klasických
St. Andrea

Více o vinařství

Áldás Bikavér

Býčí krev z úrody jedné tratě. Základní myšlenkou bylo přes klasickou egerskou kupáž ukázat místní charakter. Komplexní býčí krev představující rusticitu terroiru. Vzorně ukazuje styl klasického egerského červeného vína reflektující přírodní podmínky oblasti, tradiční výrobní postupy a zralé hrozny z více odrůd. Vinařství považuje za důležité stavět kostru egerského červeného vína na Frankovce.

Víno nás vítá explozí ovoce, dominují červené bobuloviny a koření. Ve vůni je nazrálé, bez známek přezrálosti. Chuť je vyvážená, hlavní akcent je také na ovoci, víno už teď disponuje dostatečnou nazrálostí.

310 Kč

256 Kč bez DPH

Aroma vína

  • Borůvka 2
  • Ostružina
  • Rybíz červený 3
  • Višeň
  • Rozbor

    alkohol: 13,82 %, kyseliny: 4,9 g/l, extrakt: 28,8 g/l, cukr: 0 g/l
  • Ročník

    2016
  • Odrůda

    Frankovka (Kékfrankos) 33 %, Merlot 28 %, Cabernet franc 18%, Pinot noir 11%, Syrah 4%, Cabernet sauvignon 3%, Kadarka 3%, Turán 1%
  • Výroba

    Jednotlivé odrůdy se kvasili odděleně a spontánně, s následným 13 měsíčním zráním ve sudech